Σάββατο 9 Αυγούστου

  • 20:00    “ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ” των Φράνκα Ράμε/Ντάριο Φο. Θεατρική παράσταση                             από την ομάδα  Πείρα(γ)μα
  • 20:45     bb5 “Percussion System”
  • 21:30     Νίκος Ξυδάκης
  • 23:30     Σάτυροι

             Κυριακή 10 Αυγούστου

  • 20:00    Salto Mortale
  • 21:00    Στάθης Δρογώσης
  • 22:00    Βασιλική Καρακώστα
  • 23:30    Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες για Κρουστά με τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. με βαλκανικούς χορούς
  • 01:30   “Η Αθοπετού” της Μάρως Δούκα. Θεατρική παράσταση  από την ομαδα Προςάναμμα

 


 ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

Photo-N.Xydakis (1)

Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, θα βρεθεί στις 9 Αυγούστου, στο Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη συναυλία, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.Η μουσική του Νίκου Ξυδάκη, καθώς έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, φέρει την ευωδιά της ατμόσφαιρας της Ανατολής, αλλά και στοιχεία της Δύσης. Με τους εξαιρετικούς συνεργάτες και μουσικούς του, ο Ξυδάκης θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του, ξεκινώντας από την «Αρχή των Τραγουδιών» και συνεχίζοντας με σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του, ξεδιπλώνοντας  μία αγαπημένη του μουσική διαδρομή,  από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» στα τραγούδια της Σαπφούς και στο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», από το «Ερωτικό» του Ν. Λαπαθιώτη σε τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους και ποιήματα των Γ. Βιζυηνού, Μ. Γκανά, Δ. Καψάλη, Θ. Γκόνη. Μια συναυλία με διαφορετικό και ιδιαίτερο χρώμα, με αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο του Νίκου Ξυδάκη.

Μαζί του στο τραγούδι η Νάνα Μπινοπούλου και οι μουσικοί:

Δημήτρης Μπουζάνης:  πιάνο

Δημήτρης Χούντης: σαξόφωνο

Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα

Γιάννης Μουτσάκης: κρουστά

Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι

 


 ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

Drogosis

“Όμορφη ζωή” το σύνθημα. “Όμορφη Ζωή” και το album του Στάθη, το πρώτο στην Ελλάδα που δίνεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της εταιρείας του δημιουργού http://www.antelmamusic.com. Το album αυτό παρουσιάζει φέτος ο δημοφιλής καλλιτέχνης μαζί με ό.τι δικό του έχουμε αγαπήσει από τα προσωπικά του albums, την πορεία του με τα “Φώτα που σβήνουν”, αλλά και ό,τι μη δικό του έχει αγαπήσει εκείνος και θέλησε να μας παρουσιάσει σε ένα μοναδικό ακουστικό live με τον ίδιο στο πιάνο  και τη φωνή. Τα τραγούδια του θα παιχτούν “γυμνά “ όπως ακριβώς φτιάχνονται στο πιάνο χωρίς ενορχήστρωση αλλά με την χωρίς ενορχήστρωση αλλά με την ίδια εσωτερικότητα και ενέργεια.


 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

karakosta

Η Βασιλική Καρακώστα φτιάχνει για μία ακόμα χρονιά ένα πρόγραμμα με τα βασικά υλικά. Με τραγούδια που είναι ριζωμένα στο κέντρο του συναισθήματος και της συλλογικής μνήμης. Πολλές ιστορίες μαζί που σου αφηγούνται μια, μέσα από την ατμόσφαιρα του ηλεκτρισμένου ήχου. Η Βασιλική Καρακώστα τραγουδά και μας καλεί να τραγουδήσουμε μαζί της να θυμηθούμε να νοσταλγήσουμε αυτά που αγαπάμε με τραγούδια από τους προσωπικούς της δίσκους το “δως μου να πιώ” τα “Καλάζνικωφ” το ” φόρα τα μαύρα”  την “Αστροπαλιά”  και άλλα που πατάνε στους δρόμους της παράδοσης της δημοτικής που μέχρι την πρόσφατη ηχογράφηση της στον “Κηπουρό” του Παύλου Παυλίδη, μια διασκευή που αγαπήθηκε πολύ. Όλα αυτά με τον ιδιαίτερο και προσωπικό  τρόπο της Βασιλικής, να αγγίζει και να συγκινεί την ψυχή μας ερμηνεύοντας με την καθαρότητα της φωνής της.

 


 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ

vasilatos

Μια ιδιαίτερη μουσική περιπλάνηση από την ελληνική και βαλκανική παράδοση μέχρι την ethnic και jazz μουσική σκηνή.Η ομάδα Ιστορίες για Κρουστά –ένα πρωτοποριακό γκρουπ της Ελληνικής μουσικής σκηνής– έχει ήδη να επιδείξει μια πλούσια δραστηριότητα. Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συναυλίες, σεμινάρια και μια σειρά συνεργασιών με τραγουδιστές και δημιουργούς όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Γιάννης Χαρούλης κ.α.
Με αφετηρία και επίκεντρο τα κρουστά, η Ελληνική και η Βαλκανική παράδοση συναντιούνται με την ethnic jazz και το Ελληνικό τραγούδι και φιλτράρονται μέσα από τον σύγχρονο ήχο του γκρουπ.
Ένα μικρό σύνολο, συνδυάζει νταούλια, congas, vibrephone, cajon και κάθε λογής κρουστά, με κουβάδες, λεκάνες κι’ άλλα χρηστικά αντικείμενα και όλα αυτά μαζί με το ακορντεόν, το κλαρινέτο, το βιολί, τα άλλα έγχορδα και τις φωνές, δημιουργούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του γκρουπ .
Οι Ιστορίες για Κρουστά παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο τραγούδι, που περιλαμβάνει καινούρια τραγούδια –από την επερχόμενη δισκογραφική παρουσία– της ομάδας, καθώς και διασκευές από την Ελληνική, Βαλκανική και Μεσογειακή παράδοση με τη συμμέτοχη του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. σε βαλκανικούς χορούς.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ) ιδρύθηκε με σκοπό την αξιοποίηση των στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού και την αναβάθμιση της απήχησής του. Δραστηριοποιήθηκε κυρίως μέσω της εκπαίδευσης, έρευνας και σκηνικής παρουσίασης του παραδοσιακού χορού, φροντίζοντας τόσο για την εξάπλωσή του ως κοινωνικού φαινομένου όσο και την εξέλιξή του στο πεδίο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Διευρύνοντας το πεδίο της δράσης του, το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ  προώθησε δραστηριότητες σχετικές με την επιμόρφωση των νέων, όπως συνέδρια για τον χορό και τον λαϊκό πολιτισμό, σεμινάρια με θέματα για την Ευρωπαϊκή νεολαία, ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, χοροεσπερίδες και μόνιμες εβδομαδιαίες χορευτικές συναντήσεις όπου διδάσκονται οι χοροί όλης της Ελλάδας. Ακόμη υποστήριξε με στελέχη του αντίστοιχες πρωτοβουλίες πολιτιστικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Παράλληλα, οργάνωσε τμήματα Ιματιοθήκης, Βιβλιοθήκης, Ταινιοθήκης, Φωτογραφίας, Μουσικών Οργάνων και Αρχείο Μουσικών εκδόσεων το οποίο, με βάση επιτόπιες έρευνες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, πραγματοποίησε έως τώρα πέντε εξειδικευμένες μουσικές εκδόσεις.


  SALTO MORTALE

salto

Οι Salto Mortale  ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία αποτελούμενοι από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή, ηλ.κιθάρα) και Δημήτρη Μουργελά (μπάσο) στα τέλη του 2011. Στη συνέχεια υπήρξε η προσθήκη του Γιώργου Μαρκόπουλου (ηλ.κιθάρα) και μετά από κάποιες αλλαγές στη θέση του ντράμερ οριστικοποιήθηκε η σημερινή τους σύνθεση με το Γιώργο Φούρο (τύμπανα).To μουσικό τους ύφος κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ. Τον Απρίλη του 2012 το κομμάτι “Μόνο για μένα” βρέθηκε στην 5η θέση του διαγωνισμού Big Buzz στο μουσικό site Musicwave ενώ τον επόμενο μήνα βρέθηκαν στην 1η θέση του ίδιου διαγωνισμού με το “Δεν ανήκεις εδώ”.  Έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εμφανίσεις μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τους  Puressence, το Μίλτο Πασχαλίδη, με Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη και  Σταρόβα, το Σωκράτη Μάλαμα, τα Μωρά στη Φωτιά, τον Πέτρο Θεοτοκάτο ,τους Απροσάρμοστους και τους  Beggar’s Blues Diary ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει μέσω διαδικτύου το demo «Ξεχασμένες Στιγμές» (2013) και 2 digital singles («Η Επόμενη Μέρα»-Απρίλιος 2014,»Το Κορίτσι του Βάλτου»-Ιούνιος 2014).

Περισσότερες πληροφορίες για τους Salto Mortale στην επίσημη σελίδα τους στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Salto-Mortale/486727344730239 

 


ΣΑΤΥΡΟΙ

SATYROI

 

Οι Σάτυροι δεν δημιουργήθηκαν γιατί προϋπήρχαν!

Προς επαλήθευση της συμπαντικής τους υπόστασης ξεκίνησαν να παίζουν μαζί το 2007 και να δουλεύουν πάνω σε δικό τους υλικό, παντρεύοντας με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο όλα τα είδη μουσικής (κάποιοι το λένε fusion) και να το παρουσιάζουν ζωντανά όπου και όταν προκύψει με κύριο άξονα τις μελοποιήσεις τους σε έργα Ελλήνων ποιητών του 19ου αιώνα (και όχι μόνο).

Περισσότερες πληροφορίες για τους Σάτυρους στην επίσημη σελίδα τους στο facebook: https://www.facebook.com/satyrs 


 

ΜΑΜΑ ΤΟΝΙ

mama_toni_2

Μάμα Τόνι των Φράνκα Ράμε/Ντάριο Φο. Θεατρική παράσταση από την ομάδα πείρα(γ)μα. Σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Ειρήνη Μελά. Ο μονόλογος Μάμα Τόνι, από τα σχετικά άγνωστα έργα του θεατρικού ζευγαριού βασισμένο σε μαρτυρίες και υπαρκτά πρόσωπα από την Αντίσταση.


Η ΑΘΟΠΕΤΟΥ

athopetou

«Η Αθοπετού» της  Μάρως  Δούκα,  Θεατρική παράσταση από την Ομάδα Προςάναμμα.

«Είμαι η Αθοπετού.  Σε κάθε γλώσσα, σε κάθε διάλεκτο με φωνάζουν αλλιώς, κι έχουν σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό τη δική τους εκδοχή για μένα. Ήμουν η απορριγμένη στις στάχτες, ώσπου με έκαναν το πασίγνωστο βελούδινο παραμύθι, κι ήρθε ο καιρός που δεν θέλω να είμαι η τυχερή του παραμυθιού. Θέλω να είμαι πεζοπόρος.»
Δύο ηθοποιοί παίζουν 11 ρόλους, ένας μουσικός παίζει 7 όργανα και μας ταξιδεύουν σε εποχές που μοιάζουν μ’αυτές που ζούμε…  «Η Αθοπετού», μια επαναστατική εκδοχή της γνωστής σε όλους μας Σταχτοπούτας, ζει το δικό της ταξίδι αναζήτησης και αυτοπραγμάτωσης. Ένα παραμύθι που μας θυμίζει πόσο ωραίος είναι ο άνθρωπος, όταν είναι άνθρωπος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια, σκηνικά/ κουστούμια, φωτισμοί:  Ομάδα Προςάναμμα
Παίζουν οι: Ιωάννα Αποστολοπούλου, Κώστας Πέτρου, Γιάννης  Μαλλιαρουδάκης


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s